Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

31 Mart 2007

Ali Poyrazoğlu, Seray Sever'i nasıl taciz etti?

Ali Poyrazoğlu'nu gay bilirdik ama:)




"Google Osman"

Küresel ısınmaya karşı ne yapmalı?

Tüm dünyada, küresel ısınmaya karşı hükümetlerin ve uluslararası kuruluşların alması gereken önlemler tartışılırken, ABD'de yayımlanan haftalık Time dergisi, bireylerin karbon emisyonlarını kısarak küresel ısınmayı yavaşlatabilmeleri için çeşitli öneriler içeren 51 maddelik bir liste yayımladı. Listede yer alan önerilerden bazıları şunlar:



- Evinize ısı yalıtımı yaptırın. Çift camlı pencere kullanmak, yazın geniş perdelerle evinizi güneş ışınlarından korumak enerji sarfiyatınızın yüzde 40 azalmasını sağlayabilir.


- Evinizi aydınlatmak için geleneksel ampul yerine, kompakt floresan ampul (CFL) kullanın. CFL geleneksel ampullerin sadece 4'te biri kadar enerji harcar.


- Çamaşırlarınızı, kaynar suda değil, ılık suda yıkayın.


- İşyerinize yürüyerek ya da düşük karbon emisyonuna neden olan, raylı sistemle ulaşabileceğiniz bir yerde ikamet edin. Otomobil yerine toplu taşımayı tercih edin.


- Evinizi havalandırmak için klimanızı çalıştırmak yerine pencereyi açın. Yazın klimanızı birkaç derece daha yüksek, kışın da termostatınızı birkaç derece daha düşük ayarlayın.


- Faturalarınızı internet üzerinden ödeyin. Bu şekilde fatura dökümleri için harcanan kâğıt tüketimi azalacak ve bunların adresinize taşınması için kullanılan yakıt tüketimi düşecektir.


- Et yerine sebze tüketin. Et sanayisi, büyükbaş hayvanların tükettikleri yiyeceklerin üretimi ve hayvanların çıkardıkları gazlar nedeniyle en yüksek karbon salımına neden olan sektörlerden biridir. Et yerine sebze tüketmek bir yılda neden olduğunuz karbon salımını 1.4 ton azaltabilir.


- Evinize yakın yerlerde üretilen gıdaları satın alın. Sofranıza gelene kadar tüm ülkeyi kat eden sebze, meyve, et ve süt gibi ürünler yüzünden harcanan benzin miktarını düşünün.


- Bahçenize bambu ekin. Bambular bahçe bitkilerinden çok daha fazla karbondioksit emer.


- Yazın işe giderken kravat ve ceket kullanmayın. Bu sayede ofiste klima kullanımını azaltabilirsiniz.


- Televizyon, bilgisayar gibi elektronik eşyalarınızı "stand-by" konumunda bırakmayın, kapatın. Bilgisayarınızı kapatarak karbondioksit salımını yüzde 83 azaltabilirsiniz.


- Kullanılmış kâğıtlarınızı geri dönüşüme gönderin.


- Gereksiz paketleme yaptırmayın. Kafelerde verilen fazla peçeteleri iade edin.


- Bahçenizde fosillerden elde edilen yakıtlardan üretilen gübreleri kullanmayın.


- Otomobilinizde yalnız seyahat etmemeye çalışın.


- Daha az tüketin, daha çok paylaşın.



"Google Osman"

30 Mart 2007

En İyi Blog Hakkında

EN İYİ BLOG

Her ay yapılan başvurular arasından 1 blog, katılımcıların oylarıyla seçiliyor. Ben "En iyi blog"daki her etkinliğe katılıyorum, siz de takip edin bence.

http://eniyiblog.blogspot.com

29 Mart 2007

Van Akdamar Kilisesi Açıldı

Ermeniler için özel bir anlamı olan Akdamar Kilisesi bugün Anıt Müze olarak açıldı.




Akdamar Kilisesi'nin Tarihçesi

Akdamar adası Van-Tatvan karayolunun 50. km.sinde kıyıdan yaklaşık 4 km. uzaklıkta bulunmaktadır.

Akdamar Kilisesi Vaspurakan kralı I. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında yaptırılmıştır.Kiliseyi kral kendisi tasarlamış, uygulamayı keşiş mimar Manuel yapmıştır.1021 yılında Vaspurakan Krallığı ortadan kalkınca 1113 te yapılar manastıra çevrilmiştir ve 1895 yılına kadar kilise bölgedeki Ermeni Patrikliği merkezi olmuştur.Akdamar kilisesi manastır olduktan sonra Kutsal Haç kilisesi adıyla anılır.

Kutsal Haç Kilisesine XIII. Yüzyıl sonlarında Stephanus şapeli, 1296 da Zacharias şapeli, 1763 te kilisenin batısındaki jamatun ve son olarakta XIX. Yüzyılın başlarında çan kulesi yapılmıştır.

Akdamar Kilisesi, yörenin en zengin mimari süslemelerine sahiptir. Kilisenin dış cephelerinde, farklı yükseklikliklerde ve kuşaklar halinde dolanan kabartma tekniğinde işlenmiş değişik konular mevcuttur.Alttan itibaren birinci kuşakta incil ve tevrat’tan alınan konular anlatılmaktadır.Dini konular arasında Ermeni tarihiyle ilgili kişiler, prensler, krallar ve azizler görülür. Kilisenin dış cephelerindeki kabartma süslemelere karşılık, iç mekanda zengin fresklere yer verilmiştir.


"Google Osman"

28 Mart 2007

Türkiye - Norveç Maçının Golleri


A Milli Takım, EURO 2008 eleme grubunda Norveç’le 2-2 berabere kaldı. İlk yarıyı 2-0 yenik kapatan ay-yıldızlılar, Hamit Altıntop’un 72. ve 89. dakikada attığı gollerle sahadan 1 puanla ayrıldı.


"Google Osman"

Google Bize Logo Yapsana!

Bugünlerde http://google.com.tr nin Türkiye'ye özel logo yapması için çağrıda bulunan bir site dikkatinizi çekebilir. "Google Bize Logo Yapsana" http://googlebizelogoyapsana.com da aşağıdaki gibi logoları Google'ın kullanmasını talep ediyor.





"Google Osman"

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Metin Uca'nın adaylığı

Gazeteci ve sunucu Metin Uca The Marmara Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci yaklaşırken Türkiye'nin bir kaos havası içine girmeye başladığını ifade eden Uca Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Uca, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ve halkın değil sadece bir partinin koltuk başkanlığına seçilmek tehlikesini artık her toplumsal kesim fark ediyor" diye konuştu.




Başbakan Erdoğan'ı kastederek, "Aday olduğunu açıklayamayanlar ciddi çalışma olmadan kamuoyunu oyalayacak anketlerle yasal zemin görüntüsü vermeye çalışırken ille beni seçin baskıcılığının da kanıtını oluşturuyor" diyen Metin Uca "Adaylığını üç gün kala açıklayacak bir Cumhurbaşkanı adayı sadece benim değil kimsenin içine sinmiyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı için çok fazla emek harcadığını ifade eden Uca, parlamentonun dışında uzlaşma ile bir aday çıkarılması gerektiğini işaret etti.



"Google Osman"

Bu kurbağa timsah avlıyor


Avustralya'nın kuzeyinde Darwin kentindeki bir gölde "canavar" kurbağa yakalandı. Gönüllü bir çevre grubu olan Frogwatch tarafından dün yakalanan kurbağanın 40 santimetre uzunluğunda, bir kilogram ağırlığında olduğu belirtildi. Şeker- kamışı tarlalarında böceklere karşı 1930'lu yıllarda Güney Amerika'dan getirilen bu zehirli kurbağalar, kendilerini yemeye kalkışan küçük timsahları bile zehirleyebiliyor.
Kaynak: milliyet.com.tr


"Google Osman"

27 Mart 2007

Simpsonların Evrimi



"Google Osman"

"Nations' Photos" Her milletin fotoğrafı!

Blog url: http://nationsphotos.blogspot.com

Her milletten insanların fotoğraflarını göndererek o ulusun fiziksel görüntüsünü temsil ettiği site.

İlk Türklerle başlanmış. Yunanlısı, Amerikalısı, İtalyanı da fotoğrafını göndereek ve herkes her milletin fiziksel görüntüsü hakkında bilgi sahibi olacak.

"Google Osman"

26 Mart 2007

25 Mart 2007

24 Mart 2007

Ermeni Soykırımına HAYIR de!

Ermeni soykırımı gerçek midir yalan mıdır? adlı bir anket var http://votearmeniangenocide.blogspot.com da. Buraya girip oylamaya katılabilirsiniz.


"Google Osman"

20 Mart 2007

Posta Kodunuzu Öğrenin

PTT'nin posta kodu öğrenme servisi: Aşağıdaki fotoğrafta istanbul Sarıgazi'nin posta kodu gözüküyor. Siz de istediğiniz yerin posta kodunu öğrenmek için buraya tıklayınız.


"Google Osman"

Limewire ile mp3 indirin!

Muhtemelen birçoğunuz mp3 indirmek için limewire'ı zaten kullanıyordur ama ben yine de bilmeyenler olabilir diye bir yazayım dedim. Aşağıdaki resime tıklayın ve limewire'ı indirin. Böylelikle istediğiniz mp3'ü hemen ve ücretsiz indirin.


"Google Osman"

16 Mart 2007

Tehlikenin farkında mısınız?

Cumhuriyet gazetesi'nin reklamını izleyin. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça tehlike de yaklaşıyor!




"Google Osman"

08 Mart 2007

Ermeni Soykırımı İddialarına Karşı İngilizce Savaş!

Ermeni Lobisi çoğu ülke hükümetini soykırım konusunda ikna etmeyi başardığı gibi internet dünyasında da kamuoyunu etkilemeyi iyi beceriyorlar. Ermenilerin oluşturduğu yüzlerce sitede soykırım iddaları tüm dünyayla paylaşılıyor. Türklerin artık sesini ingilizce olarak tüm dünyaya duyurması gerekiyor. Aşağıdaki fotoğrafta http://liearmeniangenocide.blogspot.com adlı blogu görüyorsunuz. Hep beraber bu bloga destek verelim. Link verelim. Google'da üst sıralara çıkaralım!


"Google Osman"

06 Mart 2007

Marmara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Yapmak


Aşağıda anlatılanlar tamamen kendi tecrübe edindiğim olaylardan esintileri kapsamaktadır. Bu teşhis ve serzenişler daha çok üretim yönetimi ve pazarlama(ing.) bölümü için geçerlidir.

1) Marmara'da okulun ne zaman başlayacağı belli değildir. Harçların yatırılma tarihi ve ders kayıt tarihi meçhuldür.
2) Öğrenci işleri Bahçelievler'de olup dersler Göztepe Kampüsündedir.
3) Binalar daha çok ortaokul / liseyi andırmaktadır.
4) Tuvaletler rezildir.
5) Hocaların birçoğu diktatör gibidir. "Elini cebinden çıkar", "arkadaşınızın burnu akıyor, selpak verin çocuklar" gibi hoca söylemlerine rastlayabilirsiniz. Ayrıca youtube'dan haberi olmayan pazarlama hocanız bile olabilir.
6) Asistan size yeni dönem öncesi ders programını gönderir. İş yerinizden ona göre izinler alırsınız. Bir de bakarsınız ki asistan yeni bir ders programı daha göndermiş.
7) Okuduğunuz dönemde kaç adet zorunlu ve kaç adet seçmeli ders alacağınız belli değildir. Kafanıza göre takılmak zorunda kalırsınız.

Marmara'da yüksek lisans adlı yazıma yeni tecrübeler edindikçe ilaveler yapacağım...


"Google Osman"

İstanbul'un göbeğinde bilet mafyası

Aşağıdaki videoyu izlerken dikkat edin. Beyaz konteynır resmi İETT bilet gişesi. Ekranın sağ köşesinde tripod üzerinde satış yapan da bilet mafyası. Yer Taksim, İstanbul. Acizlik diz boyu!





"Google Osman"

Nükleer Enerjiye, Nükleer Santrale Hayır!

Yine birileri Türkiye'ye eski teknolojiyi satıp halkı zehirlemek istiyor!





Nükleer Santraller hakkında gerçekler:



1) Nükleer Enerjiye Mahkum Değiliz!
6 Mart 1999 tarihli The New York Times gazetesinin ekonomi sayfasındaki bir makalede nükleer enerji şöyle irdeleniyor:

“Bir zamanlar neredeyse sonsuzmuş gibi algılanan nükleer enerji, bugünün elektrik üretimi içinde görece alçakgönüllü bir paya sahiptir. Bir nükleer santralın işletme maliyeti görece düşük olabilirken, inşaat maliyetleri ise kontrolden çıkmıştır. Bu durum, nükleer santralları piyasada o denli rekabet edemez bir hale sokmuştur ki bunlar yalnızca indirimli fiyatlarla satılabiliyor.”



2) Nükleer Santrallerin Atıkları Çok Tehlikli!
31 Aralık 1995 tarihli The Washington Post gazetesinin baş sayfasında yayımlanan haberin başlığı da “Nükleer Sorun Büyümeyi Sürdürüyor”du. Tam iki sayfalık inceleme yazısı şöyle devam ediyor:

“Bu sorun da her geçen gün, ülkenin 109 nükleer santralındaki yığınlara, 6 ton daha yüksek düzeyli radyoaktif atık eklenerek adeta bir ‘nükleer belirsizlik’ halinde büyüyor… Bugüne dek yaklaşık 30 bin ton tükenmiş yakıt… Bunların gidebileceği hiçbir yer yok… Kimse bunları istemiyor… ABD Enerji Bakanlığı (DOE) da bu konudaki incelemeler için bugüne dek 4,2 milyar dolar harcadı ama görünürde bir çözüm yok.”



3) Nükleer Enerji Aslında Daha Pahalıdır!
Bugün bir kilovat/saat nükleer elektriğin ortalama işletme ve bakım maliyeti, 2,5 sent civarında olup, bu rakam fosil yakıtlı santralların üç-dört katıdır.




"Google Osman"

05 Mart 2007

Daha Yaşanılır Bir İstanbul için Çözüm Önerileri

İstanbul, 2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Hepimiz İstanbul'un ne kadar ulu, yüce ve tarihi bir yer olduğunu biliyoruz. İstanbul için dünyanın merkezi, en güzel şehir, süper bir yer gibi yakıştırmalarda bulunuyoruz. Peki bizler, yani İstanbul'da yaşayanlar ne kadar İstanbul'a karşı sorumluluklarımızın farkındayız. İstanbul'un şu an çok ciddi sıkıntıları var. İstanbul'u güzelleştirmek için birşey yapmayanın İstanbullu sayılamayacağını düşünüyorum. Bunun için de ilk önce mevcut sorunları tespit edip çözümler üretelim. Burdaki çözüm önerileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile paylaşılacak. Hep beraber akılcı çözümler üretelim ve burada belirtelim!

1) Estetik problemi:
Sorunun tanımı: İstanbul'un bir çok bölgesinde sıvasız, boyasız evler bulunuyor. Bu durum epeyce görüntü kirliliği yaratıyor.

Çözüm önerim: İstanbul Büyükşehir Belediyesi sıvasız boyasız evlere belli bir süre zarfında sıva artı boya yapma zorunluluğu getirmeli.

Sıvasız Bir İstanbul manzarası

Yer: Çengelköy - Nato Yolu

2) Hava Kirliliği problemi
Sorunun tanımı: Toplu taşımada İETT'nin halen kullanmakta olduğu IKARUS'lar, özel halk otobüslerinin bir çoğu eski teknlojiye sahip oldukları için aşırı miktarda egzoz üretiyorlar. Yayalar, yolcular bu egzozu solumak durumunda kalıyorlar. Bu otobüsler hem görsel olarak hem de hava kalitesi açısından İstanbul'a yakışımıyor.


Çözüm önerisi: İETT hem kendi otobüsleri için hem de halk otobüsleri için egzoz seviyelerini yakından takip etmeli. Otobüsler için temiz yakıt olan doğalgaz kullanılabilir veya daha yen teknolojiye sahip otobüsler temin edilebilir.

Egzoz canavarı bir Ikarus
Yer: Beylerbeyi

Senin de İstanbul'a dair bir derdin ve de çözüm önerin varsa yukardaki formatta bana yazın burada yayınlayalım! mail adresim: realturkiye@gmail.com

"Google Osman"

01 Mart 2007

Youtube yasağını delmek için...

Yunanlılar Atatürk'e hakaret ediyor. Sansür biz Türklere konuyor. Madem öyle işte böyle. Aşağıdaki ip adresine tıklayıp youtube'a gidebilirsiniz.


Youtube'u yasak ve sansür varken takip etmek için http://208.65.153.243

Geç açılıyor videolar ama sonunda açılıyor.

Bir diğer olasılık:

http://anonymizer.su adresine girin daha sonra sayfanın ortasında bir url girmeniz gerekiyor. Oraya da www.youtube.com yazın. Youtube çalışabilir.


"Google Osman"