Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

09 Ekim 2006

Anadolu Kavağı ve Yoros(Ceneviz) Kalesi

İSTANBUL'un eşsiz güzelliği Anadolu Kavağı'nda kendisini gösteriyor.

Anadolu Kavağı'na gidebilmek için güzel bir seçenek olan Boğaziçi özel vapur gezileri hergün var. Eminönü'nden 10:35'te kalkan vapur aşağıdaki güzergahı izleyip 12:10 gibi Anadolu Kavağı'na varıyor. Daha çok yabancı turistlerin tercih ettiği bu vapur gezisinin ücreti gidiş-dönüş 7,5 YTL. Çoğu kişi için Pazar günü tek tatil günü olduğundan uykuyla özdeşleşmiştir. Bence uykunuzdan feragat edin ve bir pazar sabahı 10:35'te Eminönü'nden boğaz vapuruna binin. Önce boğazın müthiş manzarası eşliğinde deniz havası alın ardından da küçük bir sahil kasabası olan Anadolu Kavağı'nda Yoros Kalesi'ne çıkın ve tabii ki Anadolu Kavağı'nda balık yemelisiniz.


Vapur güzergahı:

Eminönü-Beşiktaş-Kanlıca-Yeniköy-Sarıyer-Rumeli Kavağı-
Anadolu Kavağı



Sol tarafta Avrupa, sağ tarafta Asya kıtası...


Yoros kalesi'nin adı nereden geliyor?
"Anadolu Kavağı Kalesi'' veya "Ceneviz Kalesi'' olarak da bilinen bu kalenin adı "kutsal yer" anlamına gelen hierondan geliyor görüşü oldukça yaygın. Bir söylentiye göre ise "ugun rüzgarlar'' anlamına gelen "ourios''tan aldığı iddia ediliyor. Yoros adının doğrudan doğruya "dağ'' anlamındaki "oros''tan gelmiş olması da ayrı bir ihtimal.

Boğaz´ın Karadeniz´e açıldığı bu bölgede, belki de kalenin olduğu yerde, on iki tanrı adına yapılmış bir mabet vardı. Geçen yüzyılda burada bulunan bazı antik mimari parçaların bu mabedin kalıntıları oldukları sanılıyor.

Yoros Kalesi´nin bir Ceneviz yapısı olduğuna inanılır, oysa değildir. Kulelerinden birinde görülen tuğladan harflerle yazılmış Grekçe kitabe kalenin Bizans yapıtı olduğunu gösteriyor. Kale 1305 yılında Türklerin eline geçmiş, 1348 yılından itaberen de, Karadeniz ticaret yolu hakimiyetine sahip Cenevizler buraya hakim olmuşlar. 14. yüzyılın sonlarında, Anadolu yakasına tamamen hakim olan Osmanlılar tarafından tekrar fethedilmiş.







Anadolu Kavağı İskelesi

Yoros Kalesi'ne çıkarken Askeri Lojmanların yanından geçiyorsunuz. Fotoğraf çekmek yasak!


"Google Osman"

Hiç yorum yok: