Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

08 Kasım 2006

Erozyon Tehlikesine Karşı "El Koyun" Projesi

Karşı karşıya kaldığımız en büyük tehlike; Erozyon:







Toprak erozyonu, bitki örtüsünün olmaması veya tahrip edilmesi nedeniyle yağmur, su ve rüzgar etkisiyle toprağın aşınması, taşınması ve başka bir yerde birikmesi olayıdır.
Her yıl 1 milyar 400 milyon ton civarında, başka bir deyişle 70 milyon adet 20 tonluk kamyonu dolduracak veya Edirne - Kars karayolu boyunca (1656 km) 40 m genişlikte ve 10 m yükseklikte bir duvar olabilecek miktardaki verimli toprağın kaybına yol açan "Toprak Erozyonu" sadece ekolojik bir olay değildir.


Erozyon, bir ölçüde doğanın gereğidir. Ancak, yoğun nüfus baskısı, hatalı tarım teknikleri, arazinin yeteneği dışında kullanılması, erken-aşırı-düzensiz otlatmalar, yasal boşluklar ve sosyo-ekonomik sorunlar, bitki örtüsünün süratle tahribine neden olmakta, erozyonu şiddetlendirmekte, verimli üst toprağın hızla kaybına neden olmaktadır. Toprak, yaşamın anasıdır. İhtiyacımız olan her şey ondan var olur. Onun yok olması, yaşamın bozulması demektir.


Ülkemizde, Avrupa'ya göre 17, Kuzey Amerika'ya göre ise 6 kat fazla olan "Toprak Erozyonu" sosyo-ekonomik bir sorundur. Çünkü tarım politikalarının yetersizliği, kırsal alanda yaşayan insanın yoksulluğu ve açlığı demektir. Kırsal fakirlik sonucunda; kentlere doğru kontrol edilemeyen bir göç hareketi başlar. Bitkisel ve hayvansal üretim düşer, oluşması için binlerce yıl gereken verimli toprak örtüsü kaybedilir. Tarımla uğraşanlar işsiz kalır. Bu sonuçlar, kişisel ve toplumsal boyutta; önce ekonomik ve sosyal sonra da siyasal bir çöküntüye ve toplumsal kaosa yol açar.

Kaynak: http://www.elkoyun.com

"Google Osman"

Hiç yorum yok: