Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

29 Mart 2007

Van Akdamar Kilisesi Açıldı

Ermeniler için özel bir anlamı olan Akdamar Kilisesi bugün Anıt Müze olarak açıldı.




Akdamar Kilisesi'nin Tarihçesi

Akdamar adası Van-Tatvan karayolunun 50. km.sinde kıyıdan yaklaşık 4 km. uzaklıkta bulunmaktadır.

Akdamar Kilisesi Vaspurakan kralı I. Gagik tarafından 915-921 yılları arasında yaptırılmıştır.Kiliseyi kral kendisi tasarlamış, uygulamayı keşiş mimar Manuel yapmıştır.1021 yılında Vaspurakan Krallığı ortadan kalkınca 1113 te yapılar manastıra çevrilmiştir ve 1895 yılına kadar kilise bölgedeki Ermeni Patrikliği merkezi olmuştur.Akdamar kilisesi manastır olduktan sonra Kutsal Haç kilisesi adıyla anılır.

Kutsal Haç Kilisesine XIII. Yüzyıl sonlarında Stephanus şapeli, 1296 da Zacharias şapeli, 1763 te kilisenin batısındaki jamatun ve son olarakta XIX. Yüzyılın başlarında çan kulesi yapılmıştır.

Akdamar Kilisesi, yörenin en zengin mimari süslemelerine sahiptir. Kilisenin dış cephelerinde, farklı yükseklikliklerde ve kuşaklar halinde dolanan kabartma tekniğinde işlenmiş değişik konular mevcuttur.Alttan itibaren birinci kuşakta incil ve tevrat’tan alınan konular anlatılmaktadır.Dini konular arasında Ermeni tarihiyle ilgili kişiler, prensler, krallar ve azizler görülür. Kilisenin dış cephelerindeki kabartma süslemelere karşılık, iç mekanda zengin fresklere yer verilmiştir.


"Google Osman"

1 yorum:

Kemal Kaya dedi ki...

1996-1997 yıllarında Van’da yaşamama rağmen Akdamar Adası'na gidememiştim. Kısmet 15 yıl sonrasınaymış.

Şahane bir yer. Van'a her giden görmeli, mevsim uygunsa hatta bir de adada yüzmeli.