Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

25 Temmuz 2006

Dünyanın en yoğun metroları

Yılda taşıdıkları yolcu sayıları kıyaslandığında en yoğun metro hattı Moskova'ya ait. En ünlü metrolardan olan Moskova metrosu yılda 3.2 milyar yolcu taşıyor. Resimlerde Moskova metrosunda seyahat ederken bir müzeyi aratmayan şahane sanatsal tasarımları görüyorsunuz.




Moskova 3.2 milyar yolcu/yıl
Tokyo 2.7 milyar yolcu/yıl
Seul 1.6 milyar yolcu/yıl
Mexico City 1.3 milyar yolcu/yıl
New York 1.3 milyar yolcu/yıl
Paris 1.2 milyar yolcu/yıl
Osaka 957 milyon yolcu/yıl
London 886 milyon yolcu/yıl
Hong Kong 798 milyon yolcu/yıl
St. Petersburg 784 milyon yolcu/yıl

DÜNYA RAYLI TOPLU TAŞIM SERÜVENİ
Londra'da 1863 yılında hizmete giren, buhar gücü ile çalışan Metropolitan Line sistemi, dünyada şehir içi toplutaşımda trenlerin kullanıldığı ilk metro sistemidir. Elektrik enerjisi ile çalışan ilk raylı toplutaşım sistemi de 1890 yılında yine Londra'da işletmeye açılan sistemdir. 20. yüzyılın ilk çeyreğinde Metrolar, bir taşıma sistemi olarak şehirlerde yer almaya başlamıştır.
Dünyadaki tam otomatik ilk metro, San Francisco'da 1976 yılında faaliyete geçen BART İşletmesidir. İlk sürücüsüz araç işletmesi, Fransa'da Lille kentinde işletmeye alınmış, ikincisi Kanada'nın Vancouver şehrindeki SkyTrain İşletmesi olmuştur. 1986 yılında işletmeye açılan SkyTrain İşletmesi Franser Nehrinin üzerindeki 0.6 km. uzunluğundaki asma köprüden geçişiyle de dünyadaki en uzun köprü geçişli raylı taşım olma özelliğini taşımaktadır.
Newyork Metrosu; 463 istasyon 6273 araçlık filo, Paris Metrosu; 35 binin üzerinde personel, Londra Metrosu; 410 km. hat uzunluğu, Moskova Metrosu; en fazla yolcu taşımasıyla kendi alanlarında öncü durumundadırlar.

Türkiye'nin ilk metrosu, aynı zamanda dünyanın üçüncü yeraltı metrosu, İstanbul'daki Beyoğlu'yla Galata'yı birbirine bağlayan tünelde yapılan sistemdir. 30 Haziran 1871'de başlayan tünel kazısı 3.5 yıl sürmüş 5 Aralık 1874 yılında bitmiş, 1875 yılında sistem hizmete açılmıştır. 626 m. uzunluğunda 6.60 m. genişliğinde olan tünelde günde 25.000 yolcu taşınmıştır.

"Google Osman"

Hiç yorum yok: