Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

05 Eylül 2006

İTÜ Makina Fakültesi

İTÜ Makina hakkında genel bilgi:

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü, ülkemizdeki makina mühendisliği dalında eğitim ve araştırma yapan en eski bölümdür. 1773 yılında Haliç Tersanesi'nin Karaağaç semtinde kurulan "Mekteb-i Hendese" (Geometri Okulu), 1776 yılında "Mühendishane-i Bahri-i Hümayun" ve 1795'de "Mühendishane-i Berri-i Hümayun" adı altında, denizcilik ve topçuluk eğitimi yapan mühendislik okullaru, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Makina Mühendisliği Bölümünün ilk çekirdeğini oluşturmaktadır.



Makina Fakültesi bugünkü adını 1944 yılında almıştır. "İstanbul Darülfünunu"nun 1933 yılında yeni üniversite reformu ile İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı Elektrik ve Makina Enstitüsü kaldırılmış ve Yüksek Mühendis Okulu'nda Elektro-Mekanik Bölümü açılarak Makina-EIektrik; Mühendisliği öğretimi başlamıştır. 1944 yılında yeni bir kanunla, Yüksek Mühendis Okulu "İstanbul Teknik Üniversitesi" adini almış ve Makina Bölümü de bağımsız Makina Fakültesi haline gelmiştir.

Zaman içinde elektrik, endüstri, uçak ve uzay, nükleer, gemi inşaat ve tekstil mühendisliği makina bölümünden ayrılarak bağımsız birer fakülte/bölüm haline gelmiştir. Bugün, bölüm bünyesinde; Otomotiv, Hidromekanik ve Hidrolik Makinalar, Konstrüksiyon, Makina Malzemesi ve İmalat Teknolojisi, Makina Teorisi Sistem Dinamiği ve Kontrol, Mekanik ve Termodinamik ve Isı Tekniği anabilim dalları bulunmaktadır.

İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü, 46 profesör, 18 doçent, 22 yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi ve 68 araştırma görevlisinden oluşan güçlü akademik kadrosuyla ve yaklaşık 1300 lisans, 318 yüksek lisans ve 118 doktora öğrencisi ile Türkiye'nin en iyi makina mühendisliği eğitimi veren kurumlarından birisidir.

2001-2005 döneminde İTÜ Makina Fakültesi’nde Makina Mühendisliği okumuş olan ben, bu Osmanlı'dan kalma taş binada çok güzel vakitler geçirdim. Mühendislik alanında en temel dal olan makinayı, Türkiye'de mühendisliğin doğduğu yer olan İTÜ'de okumakla hayatınızdaki en doğru seçimlerden birini yaptığınızı anlıyorunuz. Gümüşsuyu fakültesinin Taksim'e olan yakınlığı nedeniyle vaktinizin önemli bir kısmı İstiklal Caddesi'nde geçiyor. Kütüpanede ders çalışmak da genelde yalan oluyor...

İTÜ'den diğer haberler:

İTÜ AB Proje yarışmasında 3. oldu!

İTÜ Manyas depremini bildi!

"Google Osman"

Hiç yorum yok: