Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

28 Nisan 2007

Bir Kutu Kola İçerseniz Vücudunuzda Neler Olur?


Dün bir internet sitesinde rastladım bu habere.Ailece oldukça fazla kola içtiğimiz için de dikkatimi çekti ve hemen okudum. Yazı 1 kutu kola içtikten sonra vücudumuzda gerçekleşen değişikliklerden bahsediyor. Bakın başımıza neler geliyormuş:

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı dolusu şeker vücut sisteminize tesir eder (Günlük almanız gerekenin %100’ü!). Bu kadar şeker yüzünden kusmazsınız çünkü içerisinde bulunan fosforik asit sizin bu tadı duymanıza izin vermez, engel olur.

20 dakika: İnsülin patlaması yüzünden şeker kanınıza saplanır. Şekerin çevrilmesi sayesinde karaciğeriniz bu olaya yanıt verir bu da sizi şişmanlığa teslim olmaya iter (Bu uzun zamanda kendisini gösterir.)

40 dakika: Kafein emilimi tamamlanır. Kan basıncınız artar, buna karşılık olarak karaciğeriniz kan dolaşımınıza gerekende çok daha fazla şeker üretir. Beyninizde bulunan adenozin haznesi artık kilitlenmiş, işlem yapamaz olmuştur.

45 dakika: Beyninizin bu anlık hazzı fark etmesi üzerine vücudunuzdaki dopamin üretimi harekete geçer. Bu arada bu olay fiziksel olarak eroinle aynı görevdedir!

60 dakika: Metabolizmaya uzaktan müdahale sonucu fosforik asit kalsiyuma, bağırsak sisteminizde bulunan magnezyum ve çinkoya engel olur. Bu da yüksek dozda şeker ve yapay tatlandırıcı sayesinde kalsiyum ve üre boşaltımını şiddetlendirir.

60 dakika: Kafeinin idrar söktürücü özelliği devreye girer (Bu da sizin sürekli tuvalete gitmenize neden olur:) ) Artık vücudunuzda depolanmış olan kalsiyum, magnezyum kemiklerinize faydalı olan sodyum, elektrolit, su ve çinkonun dışarı idrar yoluyla atılacağından emin olabilirsiniz.

60 dakika: Olayın çılgın tarafı gerçekleşecek olan bu şeker patlaması sizin vücut olarak güçsüz düşmenize neden olur. Belki sinirlenebilir ve/veya hareketsiz kalabilirsiniz. Ve gerçekten kola yüzünden çok fazla su kaybedersiniz. Fakat bunu eleştirmeden önce kolanın doğal besinlerdeki vücudunuza, sisteminize, sağlam kemik ve diş yapısına sahip olabilme gücünü engellediğinin farkında olun.


Kaynak:http://healthbolt.net/2006/12/08/what-happens-to-your-body-if-you-drink-a-coke-right-now/


"Google Osman"

Hiç yorum yok: