Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

04 Şubat 2007

Niye "Hepimiz Ermeniyiz"?

Birgün gazetesi yazarı Mete Çubukçu'nun 31 Ocak 2007 tarihli "Vicdanın İdeolojisi Olmaz" başlıklı yazısının bir bölümünü, Hrant Dink'in cenaze töreninde atılan "Hepimiz Ermeniyiz" sloganlarının yarattığı tartışmaya bir cevap olarak alıntıladım.



Vicdanın ideolojisi olmaz

İnsanlık "Auschwitz'de Yahudi, Ramallah'ta Filistinli olmayı gerektirir". Kim nerede eziliyor, dışlanıyor, aşağılanıyor, katlediliyorsa onun sesidir bizim sesimiz. Onun hissettiğini hissetmek, onun yerine geçemesek de destek vermek, onun yanında olmak önemlidir.

İnsan olmak, vicdan sahibi olmak her şeyden öte dünyalı olmak bunu gerektirir. Bunun ideolojisi yoktur. Ne yazı ki ayrımcılığı, dışlamayı, aşağılamayı protesto etmek için atılan bir sloganının anlamını bile açıklamak zorunda hissediyoruz. Oysa hepimiz, Arap, hepimiz, Filistinli, hepimiz Yahudi, hepimiz Iraklı, Lübnanlı, Ermeni, Müslüman, Hıristiyan, Kürt ya da Türk'üz. Kim kimliğinden, etnik kökeninden, dini inancından dolayı aşağılanıyor, dışlanıyor öldürülüyorsa yanında olmak zorundayız. Bu yüzden "Hepimiz Hırant'ız, Hepimiz Ermeniyiz" üzerinden milliyetçi-ırkçı politika yürütmeye çalışanlara, iki yüzlü tavır gösterenlere, sadece kendileri söz konusu olduğunda seslerini yükseltenlere yanıtımız şudur: vicdanın ideolojisi olmaz.

Kaynak: Mete Çubukçu, www.birgun.net

"Google Osman"

2 yorum:

gaykedi dedi ki...

"Gözlerin rengi, biçimi ne kadar farklı olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır"....Afrika Atasözü

"Genetik bağlamında bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir insan ırkı yoktur ama ırkçılık ve ırkçılar vardır. Saf bir Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman, İspanyol, Bulgar, Rus, Yahudi ırkı olmadığı gibi 24 ayar bir Türk ırkı da yoktur. Ama bunların ırkçıları vardır!"...Özdemir İnce

Ermeni de olsak Türk' te, Yunan' da, zenci de, beyaz da "Gözyaşlarımız Aynı Renk".... insanlık olarak insan yiyen ırkçı yamyamlara bir kurban daha verdik...ne kadar üzüldügümü anlatmam zor..dün gozyaslarimi tutamadim ve bir Türk olarak ülkemin ırkçılarından bir kez daha utandim....Nur içinde yat sevgili Hrant....

Adsız dedi ki...

bizi yukselten dısımızdakı renk degıl ıcımızde kı cevherdır