Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

05 Mart 2007

Daha Yaşanılır Bir İstanbul için Çözüm Önerileri

İstanbul, 2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Hepimiz İstanbul'un ne kadar ulu, yüce ve tarihi bir yer olduğunu biliyoruz. İstanbul için dünyanın merkezi, en güzel şehir, süper bir yer gibi yakıştırmalarda bulunuyoruz. Peki bizler, yani İstanbul'da yaşayanlar ne kadar İstanbul'a karşı sorumluluklarımızın farkındayız. İstanbul'un şu an çok ciddi sıkıntıları var. İstanbul'u güzelleştirmek için birşey yapmayanın İstanbullu sayılamayacağını düşünüyorum. Bunun için de ilk önce mevcut sorunları tespit edip çözümler üretelim. Burdaki çözüm önerileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile paylaşılacak. Hep beraber akılcı çözümler üretelim ve burada belirtelim!

1) Estetik problemi:
Sorunun tanımı: İstanbul'un bir çok bölgesinde sıvasız, boyasız evler bulunuyor. Bu durum epeyce görüntü kirliliği yaratıyor.

Çözüm önerim: İstanbul Büyükşehir Belediyesi sıvasız boyasız evlere belli bir süre zarfında sıva artı boya yapma zorunluluğu getirmeli.

Sıvasız Bir İstanbul manzarası

Yer: Çengelköy - Nato Yolu

2) Hava Kirliliği problemi
Sorunun tanımı: Toplu taşımada İETT'nin halen kullanmakta olduğu IKARUS'lar, özel halk otobüslerinin bir çoğu eski teknlojiye sahip oldukları için aşırı miktarda egzoz üretiyorlar. Yayalar, yolcular bu egzozu solumak durumunda kalıyorlar. Bu otobüsler hem görsel olarak hem de hava kalitesi açısından İstanbul'a yakışımıyor.


Çözüm önerisi: İETT hem kendi otobüsleri için hem de halk otobüsleri için egzoz seviyelerini yakından takip etmeli. Otobüsler için temiz yakıt olan doğalgaz kullanılabilir veya daha yen teknolojiye sahip otobüsler temin edilebilir.

Egzoz canavarı bir Ikarus
Yer: Beylerbeyi

Senin de İstanbul'a dair bir derdin ve de çözüm önerin varsa yukardaki formatta bana yazın burada yayınlayalım! mail adresim: realturkiye@gmail.com

"Google Osman"

Hiç yorum yok: