Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü

Elektromanyetik Radyasyon Ölçümü


Gsm baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan şiddetinin evinizdeki, iş yerinizdeki etkisinin ölçümünü profesyonel olarak, uluslararsı standartlara uygun olarak yapıyor ve sonuçları rapor şeklinde sizlere sunuyoruz. Yalam alanızdaki göreceli olası yüksek elektromanyetik alan şiddetine maruz kalan alanlarda nasıl değerleri azaltabileceği konusunda size danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Tel: 216 415 80 87

İş Başvurusu

11 Eylül 2006

Sebze ve meyvelerin faydaları

Bilimadamları, sebze ve meyvelerin olumlu etkisini göstermesi için düzenli tüketimin şart olduğunu söylüyor. Peki hangi meyveyi nasıl, ne zaman yemeli?

Son yıllarda besinler üzerindeki araştırmalarını artıran bilimadamları, yararlı olduğunu saptadıkları sebze ile meyvelerin etkisini göstermesi için mutlaka bu gıdaların düzenli olarak tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. İşte o mucizevi gıdalar...


Greyfurt: Sindirimi kolaylaştırır. Dişeti kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle tüketilirse kolesterolü düşürür.

Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp, kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Özellikle siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse, hücre yenileyicidir.


Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Özellikle koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla çok daha fazla mineral içerir.


Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Eğer sigara içilen bir odadaysanız, gün içinde iki tane çilek yenmesi önerilir.

Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğunca tavsiye edilmistir.

Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri riskini azaltır.

Fasulye: Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini sağladığını vurgulayan bilimadamları, herkese bu besini tavsiye ediyor. Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve diyabette çok fayda verdiğini bildiriyor.

Sivri biber: Uzmanlar, biberde bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunduğunu kaydederek, bunların, mideyi kuvvetlendirdiğini, iştah açtığını ve mide tembelliğini giderdiğini söylüyor. Acı biber, erkeklerde cinsel isteği arttırırken içerdiği P vitamini sayesinde damarları yumuşatıp kanamayı önlüyor, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durduruyor.

Lahana: Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahananın, şeker ve romatizma hastaları için çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, lahananın bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirdiğini, bol idrar söktürdüğünü, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attığını bildiriyor. Uzmanlar, lahananın kansızlığı giderdiğini ve kansere karşı etkili olduğunu da kaydediyor. Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruyor, burada olan yaraların iyileşmesini sağlıyor. Ayrıca lahanada yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine karşı koruyucu etkisi bulunan bir mineral olan selenyum da bulunuyor.

Bezelye: Kansızlığı gideren bezelyenin, kan kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ifade eden Amerikalı bilimadamları, bezelyenin gıda değeri ve insana zarar vermeme bakımından fasulyeden üstün olduğunu savunuyor.

Ispanak: Demir yönünden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, bol kan yapıyor. Ispanak, kemik ve dişleri sağlamlaştırıyor. Ispanak suyu, kalp kaslarını kuvvetlendiriyor. Bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan ıspanak suyu içmeleri öneriliyor. Bilimadamları, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, gebelere ıspanak yemelerini öneriyor.

Maydanoz: Uzmanlara göre maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposu... Taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunuyor. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye yardım ediyor. Kan şekerini normal seviyede tutuyor ve kansere karşı da koruyucu.

Kaynak: Aktifhaber

"Google Osman"

Hiç yorum yok: